beauty

Dupes

november 26, 2016 ayleen 0 Comments

A mai bejegyzésem egy nagyon hasznos weboldalról fog szólni, ami szerintem sok "sminkmániás" lánynak jól jöhet, ez pedig a www.dupethat.com. Ahogy a cím is mondja, az oldal abban nyújt segítséget, hogy a drága kozmetikumoknak mik a "dupe"-jai, szóval milyen, ahhoz a színhez hasonló rúzsokat lehet venni - olcsóbban. Tehát például, ha te kinézted az Anastasia Beverly Hills egyik csodálatos színű rúzsát, de ha lehet, nem adnál ki érte 20$-t, akkor ez az oldal segít abban, hogy találj egy olyan márkát, ahol egy hasonló színű rúzst akár 6-7$-ért meg tudsz venni. 
Leszögezném, hogy azért nem mutat meg mindent, szóval érdemes amúgy beütni Google-ba az áhított kozmetikai termék dupe-ját, de általában nagy segítség. 
Tehát, ahogy az elején is említettem, a "dupe", amire igazából nincs jó magyar kifejezés, azokat a termékcsoportokat jelölik, amik ugyanazon színkódúak. Például, ahogy a kép is mutatja, a Kylie Cosmetics Dolce K rúzsánk a dupe-ja a NYX "Cannes", a Tarte "TBT" és a Kat Von D "Lolita". Vagyis ez a négy szín hasonlít egymásra. Remélem, érthető. 

Ezen az oldalon nagyjából minden nagyobb kozmetikai márka megtalálható, lebontva termékek szerint. Még nekem is ismerkednem kell az oldallal, de nagy segítséget nyújt a főoldalon található kereső sáv, amibe elég csak bírni az eredeti márka nevét (Kylie, Anastasia Beverly Hills, Lime Crime, Jeffrey Star stb.), és már is kiadja az összes erről szóló dupe cikket. 
A "Search Dupes by Brand" menüpontnál pedig még ennél is sokkal gyorsabb lehet a keresés, mert ott tényleg minden megtalálható, és amint kiválasztottátok a kívánt márkát, bal oldalt megjeleníti az összes termék nevét (pl rúzsoknál a színek neveit).
Ezek után a választást abban segíti elő, hogy összehasonlításként képpel szolgál nekünk, ahol a dupe-ok egymás mellé vannak felkenve, ezzel is biztosítva a hasonlóságot. És még árakat is írnak. 
Mindenesetre ha az oldal valakinek mégsem adja meg a 100%-ot, de szeretne dupe-okat keresni, a Google a barátja. :) 

Jó nézelődést!

You Might Also Like

0 megjegyzés: