food,

Monofu

november 13, 2016 ayleen 0 Comments


Egy kis szépségápolás után most egy "kultúr" programot szeretnék ajánlani. Bevezetőként kezdeném, hogy nagy Budapesten járó személyiség vagyok, sok helyen voltam már, és még többet szeretnék felfedezni. Jelenleg a listámon több ilyen kis étterem, kávézó, bisztró van, amiből már ki is lőttem egyet. 

Ez a Monofu, egy francia cukrászda, ami egy aranyos, kicsi kávézószerű valami. Az Instagram oldalukon bukkantam rájuk először, és annyira megtetszett, hogy kolléganőmmel egy péntek délután ellátogattunk oda, hogy beszélgessünk, és közben megkóstoljuk az akkori kínálatot.
A Monofuról tudni kell, hogy italválaszték terén elég kreatívak, a sima kávét és forrócsokit egyáltalán nem ismerik, mindig feldobják valami extra dologgal, amit többnyire ők maguk csinálnak. Nagyon különleges dolgokat adnak cuki papírpoharakban, különleges ízesítéssel persze.

Az étel egészen más, mint a legtöbb hasonló kaliberű helyen. A Monofu mindig egyetlen dologra specializálódik, ami bizonyos időközönként változik, de abban a pár hónapban mást nem lehet kapni, csak azt, de azt különféle ízekben. Mi akkor mentünk, amikor a francia sütemény, a Canelé volt az aktuális finomság, de volt már brulée és éclair is - tehát tényleg minden francia.

Maga a cukrászda a Margit körúton van, egy nagyon kicsi, de világos helyiség, ahol max négy ember tud leülni, de igazából nem is az a lényeg benne. A díszlet a süteményekkel együtt változik, mindig más színűek lesznek, és az aktuális sütemény szövegszíne is más - amit egyébként a falra raknak ki. Az ott dolgozók is nagyon kedvesek, remek a kiszolgálás, segítőkészek, türelmesek és barátságosak, és magát az egész helyet otthonosabbá teszik. Ajánlom mindenkinek!

You Might Also Like

0 megjegyzés: